המטבח

ריחות, טעמים, קולות הטיגון והכלים, מראה המטעמים, כל אלו הופכים את המטבח למקום מרכזי וחשוב בבית.
כיום, המטבח הוא אחד המקומות הדומיננטיים בבית.

ההשקעה הכספית עבורו היא בין הגבוהות ולכן ראוי להתייחס אליו בהתאם.
במטבח קיים שילוב של חומרים רבים וטכנולוגיה עשירה.

אז מה באמת חשוב לכם במטבח?

שיבושלו בו מטעמים ,שיהיה מקום למפגש משפחתי וחברתי,שיהיה בו מקום אחסון או שיהיה מינימליסטי, שיהיה גלוי ומרכזי או נסתר כי זהו חמ”ל.
על כל השאלות האלו תצטרכו לענות לפני שאתם מתחילים בתכנון.

בעבר הלא רחוק, המטבח כלל תנור בישול פשוט, מקרר קטן, ארונות מטבח באורך 2 מ’, אימא מכינה אוכל שמעלה בכולנו זיכרונות נעימים והוא ללא ספק היה פונקציונאלי.
בעידן הטכנולוגי המתקדם, המטבח אותו תיארתי אינו מתאים ואינו עונה על הדרישות של רובינו.

כמות הכלים גדלה פי כמה, מספר המכשירים החשמליים השתנה וגדל(מבחינת כמות ומידות), כמות המצרכים גדלה.
במטבח קיים ועובד יהיה קל יותר לזהות צרכים ומגבלות ובהתאם לתכנן את המטבח שיחליף אותו. במטבח חדש עדיין אין הרגלים(לטוב ולרע) ולכן צריך לחשוב כפליים על תכנונו.

הנדסת אנוש

נושא הנדסת אנוש חשוב ביותר במטבח (מרחקים נכונים,אחסון במקומות הנכונים,גבהים וכו’).
היום נותנים ללא ספק  את הדעת על יופי. אבל במטבח לא לוותר בשום אופן על הפרקטי.
לפני שאתם מזמינים ארונות מטבח, הנה מספר נקודות חשובות  שיש לשים עליהן את הדעת :

ערכו רשימה ובה כל מכשירי החשמל הדרושים לכם ומידותיהם.הם חשובים    לצורך התכנון, שכן מיקומם יקבע גם את מיקום נקודות החשמל ,המים והגז.

כמות כלי האוכל ליום יום,לאירוח,סירים,קופסאות אחסון,מזון,ספרי בישול וכל מה שחשוב לכם להתנהלות היומיומית.

משטח עבודה- חשבו על אופן ההתנהלות שלכם במטבח ותנסו לחשוב היכן נוח לכם לעבוד.

  • כלומר, גם ברמת המיקום (למשל בין הכיריים לכיור) וגם ברמת הגובה (ישנם אנשים שמעדיפים לעבוד על משטח בגובה שלוחן – לישת בצקים ,חיתוך ירקות (במצב ישיבה).

משולש העבודה- כיור, כריים, מקרר: חשוב להותיר ביניהם משטחי עבודה, וגישה חופשית לכל אחד מהם, אך לא להרחיק מידי ביניהם. אחרת,תמצאו עצמיכם עושים קילומטרים במטבח.

מקום אכילה שיהיה נוח לישיבה וגדול דיו להכיל את כמות בני הבית שנוהגים לאכול מידי יום במטבח.

ואחרון חביב – יש חשיבות עצומה לחומרים ולפרזול ממנו עשוי המטבח.חשוב שחומרי המטבח יהיו איכותיים ויתאימו גם לאופי הבית מבחינה עיצובית. כולנו מכירים את האמרה “הזול עולה יקר”. באלמנט שנשאר לטווח  ארוך  מאד כדאי לקחת אמרה זאת בחשבון.

אמנם, מטבח אדום נראה מדהים בתצוגה אך זכרו שאתם תחיו בו  לא רק חצי שעה אלא כעשר שנים בממוצע.

בהצלחה ובתיאבון

שלכם, נטלי